Almanya, NATO müttefiki Türkiye’ye tank motoru neden satmıyor?

NATO üyesi Türkiye, ana muharebe tankı Altay’ın geliştirilmesine devam ediyor. Ancak bu projeyle ilgili kritik bir sorun, MBT’nin motorudur. Türkiye “Batu” gibi kendi tank motorlarını geliştirse de Altay’ın ilk motoru yurt dışından ithal edilecek.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’e göre, Güney Kore ile tank motorunun satın alınması konusunda bir anlaşmaya varılırken, NATO müttefikleri ambargo uygulamaya devam ediyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’yi ziyaret etti. Bu ziyarette, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı işbirliği ve ortak tavırdan söz etti, ancak yine de Almanya’nın Türkiye’ye yönelik tank motorlarına yönelik ambargosunun kaldırılmayacağının sinyalini verdi.

Türkiye, NATO’nun güney ve doğu kanadını savunmada kilit bir ortaktır. Önceki yıllarda Türk askeri sanayisi, ana muharebe tank motorları, karadan havaya füzeler, silahlı insansız hava araçlarının bazı yedek parçaları vb. çeşitli silah türleri üzerindeki ambargolardan muzdaripti. Dayanışmayı ve Avrupa’yı ve NATO’yu olası saldırılara karşı korumaya hazırlığı artırmak tehditler, artan silah ticareti transferleri, sınırlamaların kaldırılması ve temelsiz ambargolar kritik rol oynayacaktır.

Almanya, Avrupa’da güçlü bir NATO müttefiki olarak ittifakta üzerine düşeni yapmalıdır. Ambargoları sona erdirmek ve Türkiye’ye tank motorları sağlamak, bir NATO ortağı için kritik destek olacaktır. Almanya’dan tank motoru satın alan Türkiye, iki temel NATO ortağı Almanya ve Türkiye arasındaki savunma işbirliğini güçlendirecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

İnsansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında vitrine çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, 20-24 Şubat tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayisi ve üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan […]

STM Reis Denizaltıları’nın son “Section 50″sini teslim etti

Türkiye’de ilk kez milli imkânlarla STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretilen, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmı “Section 50”nin, son teslimatı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na gerçekleştirildi. Reis Sınıfı denizaltılar için üretilen son “Section 50” TCG SELMANREİS’e entegre edilecek. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni […]