Mars keşif aracı Perseverance arızalandı

NASA mühendisleri, keşif aracının haznesinde biriken çakıl taşları nedeniyle Perseverance’ın Mars kaya örneklerini delme ve toplama yeteneğini geçici olarak duraklattı.

Mars’taki jeolojik süreçleri, yaşanabilirliği, Mars’ta daha önce hayat olup olmadığını ve biyolojik izleri araştıran Perseverance Mars’ın taşlarının azizliğine uğradı.

Mars’tan kaya örneği toplama görevi sırasında giriş haznesini taşların tıkamasıyla bozuldu.

Mühendisler, aracın sondaja devam edebilmesi için taşları temizlemeye çalışıyor.

NASA aracın işinin bitmediğini tıkanmaya rağmen aracın çalışacağını belirtiyor.

İlk kez böyle bir durumla karşılaşan NASA aracın kısa sürede yeniden görevine devam edeceğini duyurdu.

NASA’nın geliştirdiği Perseverance aracının 18 Şubat 2021’de kızıl gezegendeki Jezero Krateri’ne inmesi büyük yankı uyandırmıştı.

NASA, aracın topladığı numuneleri 2030 yılında Dünya’ya getirmeyi planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

UZAY MADENCİLİĞİ: SONSUZ KAYNAK POTANSİYELİ

Güneş Sistemi’nin sınırları ötesinde, insanoğlu bir adım daha atıyor ve yeni bir keşif alanına yöneliyor: uzay madenciliği. Bu yeni alan, gök cisimlerinden değerli mineraller, metaller ve diğer kaynaklar elde etmek için insanlığın uzaya açılan kapısı olabilir. Uzayın sonsuz kaynak potansiyeli, enerji üretimi, kaynaklara erişim ve derin uzay keşiflerinin sürdürülebilirliği gibi birçok yeni olanak sunuyor. Geçmişten […]

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]