Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çatlaklar tespit edildi

Rus kozmonotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) Zarya modülünde çatlaklar tespit edildiğini açıkladı. Çatlakların genişlemesinden endişe ediliyor.

Roket ve uzay şirketi Energia’nın baş mühendisi Vladimir Solovyov, RIA haber ajansına verdiği demeçte, “Zarya modülünde bazı yerlerde yüzeysel çatlaklar bulundu. Bu kötü ve çatlakların zamanla yayılmaya başlayacağını gösteriyor” dedi.

Çatlakların herhangi bir hava sızıntısına neden olup olmadığı açıklanmadı.

Uzay yetkilisi daha önce Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ekipmanlarının çoğunun yaşlanmaya başladığını ve 2025’ten sonra kırık ekipmanların hızla artabileceğini söylemişti.

Uzay istasyonu son zamanlarda birkaç olaya maruz kaldı. Rus yetkililer geçen ay bir yazılım arızasının ve insan hatası kaynaklı bir gecikmenin ISS’yi kontrolden çıkarmaktan sorumlu olduğunu açıkladı.

Rus araştırma modülü Nauka’daki jet iticileri, ISS’ye yanaştıktan birkaç saat sonra yanlışlıkla yeniden ateşlendi ve uçuş konumundan çıkmasına neden oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

KKTC Geçitkale Havaalanı SİHA üssü oluyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’yla ilgili kararını Resmi Gazete’de yayımladı. Karara göre havalimanı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na verilerek askeri üs haline getirilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’nın tahsisi ve kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına verilmesine ilişkin Türkiye ile protokol imzalamak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma […]

Türkiye’nin helikopterlerine uydu haberleşme yeteneği geliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile şirketin iştiraklerinden CTech, döner kanat platformlar için uçuş esnasında uydu üzerinden yer kontrol birimiyle haberleşme imkanı sağlayacak yeni bir sistem geliştiriyor. Az sayıda ülke ve şirketin sahip olduğu yetenekle arama kurtarma faaliyetleri, VIP ulaşım, ambulans ve acil yardım, doğal afetlerde kesintisiz iletişim, dünyanın herhangi bir yerinden görüntü, veri aktarımı […]