FNSS’nin Zırhlı Amfibi Hücum Aracı ZAHA, ÇAKA ile güçleniyor

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın (DzKK) amfibi zırhlı araç ihtiyacını karşılamak için, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından tedarik faaliyetleri yürütülen proje kapsamında Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ile birlikte geliştirilen ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule (UKK) sistemi, IDEF 2021’de sergilendi.

Tasarım gereksinimleri, ZAHA teknik özellikleri ve kullanım şartlarına göre belirlenen ve üretilen ÇAKA UKK, kullanım amacına en uygun çözümü sunmak üzere tasarlandı. Yerli ve milli silah sistemleri arasında yerini alan ÇAKA, adını büyük Türk denizcisi, Çaka Bey’den alıyor.

Fnss Caka Idef2

Hafifliği, nişancı için sağladığı koruma, hedef tespiti, güvenilirliği, hassasiyeti ve araç içinde daha az iç hacim kaplaması ile ÇAKA, kullanıcısına büyük avantaj sağlıyor. Jiroskopik stabilizasyona sahip elektrik tahrikli dönüş eksenleri, 12.7 mm MG (50 Cal) ve 40 mm çift beslemeli otomatik top ile donatılan ÇAKA UKK, tekerlekli ve paletli kara araçlarının yanı sıra, sahil güvenlik gemileri ve hücum botlar gibi diğer su üstü araçlara da kolaylıkla entegre edilebiliyor.

Fnss Caka Idef3

ÇAKA, üzerinde azami sayıda atışa hazır mühimmat bulundurma özelliği ve sahip olduğu balistik koruma ile ZAHA’nın vurucu gücü olmak için geliştiriliyor. Korozyona karşı dayanıklılık ve sızdırmazlık özelliklerinin en üst düzeyde olması ile ön plana çıkan ÇAKA UKK, her türlü kötü hava ve deniz durumunda güvenle kullanılabiliyor. Görev tanımı gereği, bir askeri kara ve deniz aracının sahip olması gereken tüm özellik ve kabiliyetleri üzerinde barındıran ZAHA’nın gücüne güç katıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

İnsansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında vitrine çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, 20-24 Şubat tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayisi ve üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan […]

STM Reis Denizaltıları’nın son “Section 50″sini teslim etti

Türkiye’de ilk kez milli imkânlarla STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretilen, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmı “Section 50”nin, son teslimatı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na gerçekleştirildi. Reis Sınıfı denizaltılar için üretilen son “Section 50” TCG SELMANREİS’e entegre edilecek. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni […]