F-35 savaş uçağındaki sorunlar 800’ü geçti
F-35 savaş uçağında her geçen gün yeni hata ve sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a bağlı test ofisi tarafından yayınlanan rapora göre şu ana kadar 800’den fazla donanım ve yazılım hatası tespit edildi.
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a bağlı test ofisi tarafından yayınlanan bir rapora göre F-35 savaş uçağında yeni sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Rapordaki ifadelere göre uçağın bakımını, göreve hazırlığını ve görev kabiliyetini olumsuz etkileyebilecek 800’den fazla donanım ve yazılım hatası tespit edildi.
Bu hata ve sorunların kiminin kritik öneme sahip olduğu, kiminin ise daha önemsiz kategoride yer aldığı da raporda verilen bilgiler arasında.
Test ofisi, en kritik sorunların yer aldığı birinci kategorideki hataların ortadan kaldırılmasına dair Nisan 2018’den bu yana gelişme kaydedilemediğini, bunun sebebinin ise testler kapsamında ortaya çıkmaya devam eden yeni hatalar olduğunu belirtti.
Ayrıca Lockheed Martin’in bu sene teslim etmesi gereken 158 savaş uçağında teslimatın halihazırda geciktiği kaydedildi. Bu kapsamda 2021 yılında şu ana kadar teslim edilen uçakların neredeyse hepsinin geç teslim edildiği ve muhtemelen 158 uçağın tamamının 2021’de teslim edilemeyeceği belirtildi.