Türkiye’nin yeni haberleşme uydusu Türksat 5A yayına başlayacak

Airbus tarafından geliştirilen ve SpaceX Falcon 9 ile yörüngeye gönderilen Türksat 5A uydumuzun ne zaman devreye alınacağı açıklandı. Bakan Adil Karaismailoğlu, tören tarihini açıkladı.

Türkiye’nin yeni haberleşme uydusu olarak görev yapacak Türksat 5A uydusu, 8 Ocak 2021’de SpaceX’n Falcon 9 roketiyle fırlatıldı. Mayıs ayında yörüngeye yerleşti ve testleri tamamlandı. Türksat 5A’nın yayına başlamasına sayılı günler kaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  beklenen tarihi açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu’nun Habertürk TV’deki Açık ve Net programındaki açıklamalarına göre Türksat 5A uydusu 28 Haziran’da yayına başlayacak. Türksat 5A’nın devreye alınış töreni 28 Haziran saat 14.00’te yapılacak. Törenin ardından Türksat 5A devreye girecek.

Türksat 5A uydusu, 31 Derece Doğu yörüngesinde hizmet verecek. Türkiye’nin bu yörüngedeki frekans ve yörünge haklarının 30 yıl boyunca korunması amacıyla faaliyet gösterecek. Ku Band’da 1.728 MHz kapasite kazandıracak. Türksat 5A uydusu Airbus tarafından geliştirildi.

Türksat 5A ne zaman yayına başlayacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

UZAY MADENCİLİĞİ: SONSUZ KAYNAK POTANSİYELİ

Güneş Sistemi’nin sınırları ötesinde, insanoğlu bir adım daha atıyor ve yeni bir keşif alanına yöneliyor: uzay madenciliği. Bu yeni alan, gök cisimlerinden değerli mineraller, metaller ve diğer kaynaklar elde etmek için insanlığın uzaya açılan kapısı olabilir. Uzayın sonsuz kaynak potansiyeli, enerji üretimi, kaynaklara erişim ve derin uzay keşiflerinin sürdürülebilirliği gibi birçok yeni olanak sunuyor. Geçmişten […]

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]