Çin uzaktan algılama özellikli ‘Yaogan-34’ uydusunu fırlattı

Çin, uzaktan algılama özellikli yer gözlem uydusu “Yaogan-34″ü uzaya gönderdi.

Çin haber ajansı Xinhua’nın haberine göre uydu, Long March (Uzun Yürüyüş) 4C roketiyle, ülkenin kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Fırlatma Merkezi’nden fırlatıldı.

Uydunun planlanan yörünge konumuna yerleştiği bildirildi.

Uzaktan algıma özelliğine sahip optik uydunun, toprak kaynaklarının takibi, kent planlaması, kadastro, karayolu ağlarının tasarlanması ve afet önleme ile giderme çalışmalarında kullanılması amaçlanıyor.

Uydunun ayrıca Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi kapsamındaki altyapı inşaat çalışmaları için iletişim hizmetleri sağlaması öngörülüyor.

Fırlatma, Long March roketleriyle icra edilen 368’inci görev oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

UZAY MADENCİLİĞİ: SONSUZ KAYNAK POTANSİYELİ

Güneş Sistemi’nin sınırları ötesinde, insanoğlu bir adım daha atıyor ve yeni bir keşif alanına yöneliyor: uzay madenciliği. Bu yeni alan, gök cisimlerinden değerli mineraller, metaller ve diğer kaynaklar elde etmek için insanlığın uzaya açılan kapısı olabilir. Uzayın sonsuz kaynak potansiyeli, enerji üretimi, kaynaklara erişim ve derin uzay keşiflerinin sürdürülebilirliği gibi birçok yeni olanak sunuyor. Geçmişten […]

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]