Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan 3 astronot dünyaya döndü

Uluslararası Uzay İstasyonunda 6 ay kalan bir ABD Havacılık ve Uzay Ajansı astronotu ve iki Rus kozmonotu, Soyuz MS-17 uzay aracıyla dünyaya indi.

UUİde görev yapan 3 astronot dünyaya döndü

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) 6 aydır görev yapan Rus kozmonotlar Sergey Rıjikov ve Sergey Kud-Svreçkov ile NASA astronotu Kate Rubins’i taşıyan Soyuz MS-17 uzay aracı, yerel saatle 10.55’te Kazakistan’ın Jezkazgan kentinden 147 kilometre uzaklıktaki bozkıra başarıyla iniş yaptı.

Rus kozmonot, Sergey Rıjikov (sol) ve Sergey Kud-Svreçkov ile NASA astronotu Kate Rubins (sağ).

“Sanki bugüne kadar hiç yürümemiş gibiydim”

Uzay aracından çıkartılan tüm ekip üyelerine hemen maske takıldığı görülürken, bir Rus kozmonotun “Kurtarma aracına kadar 10 metre yürümek istedim ancak sanki bugüne kadar hiç yürümemiş gibiydim.” dediği kaydedildi.

ROSCOSMOS’TAN yapılan açıklamada da söz konusu uzay ekibinin UUİ’de kaldığı 6 ay boyunca tıp, uzay biyolojisi, biyoteknoloji gibi çeşitli alanlarda 44 deney gerçekleştirdiği bildirildi.

İstasyonda 7 kişilik ekip görev yapıyor

UUİ’de halihazırda 2’si Rus, 4’ü ABD’li ve biri Japon olmak üzere 7 kişilik ekip bulunuyor.

UUİ, NASA, ROSCOSMOS, Avrupa Uzay Ajansı, Kanada Uzay Ajansı ve Japon Uzay Araştırma Ajansı tarafından ortaklaşa işletiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

UZAY MADENCİLİĞİ: SONSUZ KAYNAK POTANSİYELİ

Güneş Sistemi’nin sınırları ötesinde, insanoğlu bir adım daha atıyor ve yeni bir keşif alanına yöneliyor: uzay madenciliği. Bu yeni alan, gök cisimlerinden değerli mineraller, metaller ve diğer kaynaklar elde etmek için insanlığın uzaya açılan kapısı olabilir. Uzayın sonsuz kaynak potansiyeli, enerji üretimi, kaynaklara erişim ve derin uzay keşiflerinin sürdürülebilirliği gibi birçok yeni olanak sunuyor. Geçmişten […]

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]