TÜBİTAK MAM Türkiye’nin ilk ve tek yanıltıcı hedef sistemini geliştirdi

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye’nin ilk ve tek akredite sualtı akustik altyapısı ile Türkiye’nin ilk ve tek “Yüzey Dekoy ve Lançer Sistemi” olan yanıltıcı hedef sistemini geliştirdi.

TÜBİTAK MAM’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk ve tek yanıltıcı hedef sistemi Deniz üstü elektronik savaş kapsamında Elektronik Karşı Önlem Sistemlerinin bir parçası olarak Radar güdümlü füzeler, gözetim radarları vb. karşı pasif hedef olarak kullanılıyor.

TÜBİTAK-MAM’ın Denizaltı ve Su üstü harbi savunma ürünleri 

1- Yüzey Dekoy ve Lançeri
2- Karineye Monteli Milli Sonar
3- Aktif Sonar Sistemi Anten Dinini
4- Aktif Sonar Sistemi Elektronik Kontrol Birimleri

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Sualtı Akustik Laboratuvarı

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Sualtı Akustik Laboratuvarı (SAL), MİLGEM Programı kapsamında başlatılan “Milli Sonar Deniz Birimleri Üretim ve Entegrasyonu” projesinin bir iş paketi olarak, sualtı akustiği alanında kritik SONAR teknolojilerinin milli olarak geliştirilmesi amacıyla ülkemize kazandırılmıştır. Türkiye’de mevcut böyle bir altyapı olmaması nedeniyle, MİLGEM Sonarının Deniz Birimlerinin geliştirilmesi ve performans testlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ve MİLGEM Proje Ofisi (MPO) ile koordineli olarak tasarlanmış ve inşaası 2007 yılı sonunda tamamlanmıştır. Resmi açılış tarihi, 14 Mart 2008’dir. Sualtı Elektro-Akustik Dönüştürücüleri alanında Ar-Ge, Üretim, Test ve Karakterizasyon çalışmalarının yapıldığı ilk ve tek altyapıdır.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

İnsansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında vitrine çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, 20-24 Şubat tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayisi ve üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan […]

STM Reis Denizaltıları’nın son “Section 50″sini teslim etti

Türkiye’de ilk kez milli imkânlarla STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretilen, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmı “Section 50”nin, son teslimatı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na gerçekleştirildi. Reis Sınıfı denizaltılar için üretilen son “Section 50” TCG SELMANREİS’e entegre edilecek. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni […]