Pentagon yeni nesil askeri başlıklar için 22 milyar dolara Microsoft ile anlaştı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), artırılmış gerçeklik sistemiyle çalışan ve özellikle sahadaki askerlerin hareket kabiliyetini artıracak yeni nesil askeri başlıklar için 22 milyar dolara Microsoft ile anlaştığını duyurdu.

Pentagon’dan ve Microsoft’tan yapılan açıklamalara göre, 26 Mart’ta varılan anlaşma uyarınca Microsoft firması, ordu için “Entegre Artırılmış Görsel Sistem” (IVAS) üretecek.

Toplam büyüklüğü 21,88 milyar doları bulan ve 120 bin Amerikan askeri için söz konusu başlıklardan üretecek olan Microsoft’un sözleşmesi 5 yıllık olacak, daha sonra bu 5 yıl daha uzatılabilecek.

Microsoft’un üreteceği artırılmış gerçeklik tabanlı askeri başlıklar, firmanın “HoloLens” adlı video oyunlarında kullanılan başlıklarına dayanıyor, ancak ordunun talepleri doğrultusunda geliştirilerek özellikle sahada görev yapan askerlerin kullanımına sunulacak.

Ön çalışmalarına Microsoft tarafından 480 milyon dolarlık bedelle 2018 yılında başlanan son teknoloji artırılmış gerçeklik tabanlı askeri başlıklar, kullanıcıya fiziksel çevreyi çok daha geniş bir açıdan görme, çatışma ortamlarını simüle etme, gece görüşü dahil çeşitli çevre koşullarında nitelikli görüş sağlama, ses veya el hareketiyle çeşitli kontrolleri yapma gibi imkanlar tanıyor.

2019 yılında bir grup Microsoft çalışanı yönetime başvurmuş, söz konusu başlıklarla gerçek savaş ortamlarının “video oyunlara” dönüşeceğinden endişe ettiklerini belirtmişti.

Geçen yıl Pentagon, 10 milyar dolarlık “bulut ihalesini” de Amazon ile yarışan Microsoft’a vermişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]

SUUDİ ARABİSTAN’IN NEOM PROJESİ: GELECEĞE YÖNELİK BÜYÜK VİZYON

Suudi Arabistan, büyüleyici bir vizyonla ön plana çıkan NEOM Projesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu heyecan verici proje, ülkenin kuzeybatısında gerçekleştirilen devasa bir kalkınma hamlesi olarak karşımıza çıkıyor. NEOM, sadece bir şehir inşa etmekten daha fazlasını hedefleyen bir yolculuğa atılmış durumda. Sürdürülebilirlik, inovasyon ve ekonomik büyüme temelleri üzerine inşa edilen bu proje, Suudi Arabistan’ın geleceğini […]