Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un menzili 500 km’nin üzerine çıktı

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’da yeni gelişmeler yaşandı. TOGG’un batarya hücrelerindeki yüzde 25’lik artış, menzilini 500 km’nin üzerine çıkardı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG), batarya konusundaki stratejik iş ortağı Farasis, enerji yoğunluğu 330 Wh/kg’den fazla olan yeni nesil elektrikli araç batarya hücreleri geliştirdiğini açıkladı.

Bağımsız testler tarafından da onaylanan yeni hücrelerin performansının üçüncü nesil hücrelere oranla yüzde 25 daha yüksek olduğu belirtildi.

TOGG’un ‘Stratejik ortağımız Farasis, batarya teknolojisinde çıtayı yükseltti’ tweeti ile duyurduğu yeni gelişme, dördüncü kuşak batarya hücreleri ile menzili yüzde 25 artırmış oldu. Menzil 500 km’nin üzerine çıktı.

Dünyanın doğuştan yerli ilk otomobili olacak, Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirilen TOGG yerli otomobil fabrikası inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

20 DAKİKANIN ALTINDA ŞARJ

Ayrıca yüzde 80’e kadar şarj 20 dakikanın altına indi. Daha önce yüzde 80’e kadar şarj süresi 30 dakika seviyesindeydi. Batarya ömrü ise 1 milyon km’nin üstüne çıktı.

Bir yandan da 18 Temmuz 2020’de temeli atılan Gemlik fabrikasında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

1.2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek tesiste, üretim ve montaj hatlarının kurulmasıyla 2022’nin son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

KKTC Geçitkale Havaalanı SİHA üssü oluyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’yla ilgili kararını Resmi Gazete’de yayımladı. Karara göre havalimanı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na verilerek askeri üs haline getirilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’nın tahsisi ve kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına verilmesine ilişkin Türkiye ile protokol imzalamak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma […]

Türkiye’nin helikopterlerine uydu haberleşme yeteneği geliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile şirketin iştiraklerinden CTech, döner kanat platformlar için uçuş esnasında uydu üzerinden yer kontrol birimiyle haberleşme imkanı sağlayacak yeni bir sistem geliştiriyor. Az sayıda ülke ve şirketin sahip olduğu yetenekle arama kurtarma faaliyetleri, VIP ulaşım, ambulans ve acil yardım, doğal afetlerde kesintisiz iletişim, dünyanın herhangi bir yerinden görüntü, veri aktarımı […]