FNSS, Endonezya için KAPLAN MT tank üretimine devam ediyor

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Savunma Sanayi Teknolojileri Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan FNSS Proje Müdürü Mustafa Kaplan devam eden yurtdışı faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mustafa Kaplan, FNSS ile Endonezyalı PT-Pindad’ın ortak yürüttüğü “Yeni Nesil Orta Sınıf Yakın Muharebe Tankı KAPLAN MT” seri üretim sürecinin devam ettiğini açıkladı. 2 adet orta ağırlıkta tank tasarımı ve kalifikasyonunun tamamlandığını aktaran Kaplan, 18 adet tankı Endonezya Ordusu için üretildiğini aktardı.

Kaplan MT

200 adet daha Kaplan MT tank siparişi

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Nail Kurt tarafından We Visionary platformunda, Endonezyalı PT Pindad ile birlikte yürütülen Kaplan MT projesi ilgili yeni bilgiler paylaşılmış ve  200 adet kadar daha sipariş beklediklerini açıklamıştı. Nail Kurt, Endonezya ordusu için üretilecek Kaplan MT tankları ile ilgili olarak; 18 adet KAPLAN MT tankı üretilecek olup, ilk 10 tankın Türkiye’de ve kalan 8 tankın üretimleri ise Endonezya’da gerçekleştirileceğini ifade etmişti.

Kaplan MT tedarikine yönelik olarak; 2019 mayıs ayında, IDEF’19 fuarı esnasında imzalanan ortak üretim sözleşmesinin aynı yıl aralık ayında yürürlüğe girmesi ile birlikte FNSS tesislerinde seri üretim çalışmalarına başlanmıştı. FNSS-PT Pindad firmaları tarafından ortak şekilde geliştirilen “Harimau” (KAPLAN MT)’nin Endonezya ordusuna tedariki için imzalanan ilk parti sözleşmesinde maliyet 135 milyon dolar.

Endonezya ordusu için  üretilecek olan 18 adet KAPLAN MT’nin, ilk 10 adeti FNSS tesislerinde Türkiye’de ve geriye kalan 8 tankın üretimleri ise Endonezya’da gerçekleştirilecek. Sözleşmenin süresi 36 ay olarak açıklandı. 18 adetlik tank için sözleşme bedeli 135 milyon dolar olarak açıklandı. Bu kapsamda ilk parti KAPLAN MT siparişinde birim fiyat 7,5 milyon dolara denk geliyor.

Tedarike yönelik yayınlanan infografik

Türkiye ve Endonezya bu projeyi 2014 yılında başlattı. FNSS ve PT Pindad firmaları fikri mülkiyet haklarının iki ülkenin mülkiyetinde olacak şekilde anlaştı.

KAYNAK: DEFENCETURK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: HAKİM, Ege’den Hazar’a kadar uzanacak

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye ile Azerbaycan tarafından müşterek olarak yürütülen HAKİM Projesi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyeti içerisinde yer alarak Azerbaycan’ı ziyaret eden Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, HAKİM Hava Komuta Kontrol Sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Poliqon’a açıklamalarda bulunan Başkan Görgün, “HAKİM […]

Türkiye’nin yüksek hızlı hedef uçağı “SÜPER ŞİMŞEK” kanatlanmaya hazır

Türkiye’nin hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi ve ilgili personelin eğitimlerinde kullanılması amacıyla geliştirilen yüksek hızlı hedef uçak SÜPER ŞİMŞEK, ilk uçuşu için gün sayıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), SÜPER ŞİMŞEK’i Paris Airshow’da insansız hava aracı AKSUNGUR’un kanat altında ve bağımsız şekilde sergileyerek vitrine çıkardı. TUSAŞ Taktik İHA Ürün Başmühendisi Özgür Sayın, AA muhabirine, ŞİMŞEK […]