İlk uçuşunu 2022’de yapacak olan HÜRJET oluşturulmaya başlandı
2022 içerisinde ilk uçuşunu icra edecek olan Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET oluşturulmaya başlandı
İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü ( SAVTEK ) tarafından gerçekleştirilen “SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ GÜNLERİ 2021” etkinliğinde konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Sistem Mühendisliği Müdürü Yasin KAYGUSUZ HÜRJET’in Critical Design Review (CDR) yani Kritik Tasarım İnceleme aşamasını geçtiğini ve oluşturulmaya başlandığını açıkladı. Önceki günkü etkinlikte ise SSB Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, HÜRJET’in yapısal parçalarının üretilmeye başlandığını ifade etmişti.
(TUSAŞ) Sistem Mühendisliği Müdürü Yasin KAYGUSUZ yaptığı sunumda jet eğitim uçağı HÜRJET’in “light attack” versiyonunun yaniHÜRJET-C‘nin olacağını ifade etti. Kaygusuz, HÜRJET projesi kapsamında ilk metal kesme işleminin ve kod yazımının gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.
Ocak 2021’de, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 2021 yılı içerisinde HÜRJET’te gövdesi motoru takılmış bir şekilde görülebileceğini ifade etmişti. Temel Kotil konuşmasında HÜRJET ve Millî Muharip Uçak projelerine değinerek,
HÜRJET’te ise bu yıl gövdesi motoru takılmış bir şekilde görülebilecek, tüm bu değerli projelerimizin yanında ülkemizin bekasını oluşturan bir proje daha var: Millî Muharip Uçak projemiz. TSK envanterindeki F-16’ların kademeli olarak yerini alacak proje ile Türkiye, dünyada ABD, Rusya ve Çin’den sonra 5’inci nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip ülkelerden biri olacak. 5’inci Nesil Türk Savaş Uçağı projesi MMU, savunma sanayii ile uzaktan yakından ilgilenen herkes için heyecan yaratan, çok büyük fırsatlar barındıran Türkiye’nin en büyük savunma sanayii projesidir. Millî Muharip Uçak ile ülkemiz farklı bir konum ve seviyeye çıkacak.”
ifadelerinde bulunmuştu.