ABD Ordusu yeni hipersonik füzesinin görsellerini paylaştı

Amerika Birleşik Devletleri Ordusu, gelecekte kullanacağı hipersonik silah sisteminin ilk modellerinin görüntülerini kamuya açık şekilde paylaştı.

Pentagon tarafından yayınlanan fotoğraflarda, Uzun Menzilli Hipersonik Silah (LRHW) bataryası için ilk prototip hipersonik ekipmanlar yer alıyor. Ordu basınında paylaşılan bilgilerde, askerlere ilk hipersonik prototip ekipmanlarını içeren iki adet eğitim paketinin teslim edildiği duyuruldu.

Yakın zamanda yapılan bir habere göre; hipersonik silahlar, ses hızının (Mach 5+) beş katından daha yüksek hızlarda uçabilmekte. Ayrıca haberde manevra kabiliyeti, çok yüksek irtifaya çıkabilirliği ve yüksek hızı sayesinde elde ettiği zaman tasarrufunun onu eşsiz bir kombinasyon haline getirdiği de ifade edildi.

Hipersonik füzeler, Ordu’nun Uzun Menzilli Hassas Ateş (LRPF) Yeteneği’nin modernizasyon önceliğinin bir parçasıdır ve Savunma Bakanlığı’nın savaş alanındaki sürekli hakimiyetini sağlamak için takip ettiği önemli modernizasyon alanlarından biridir.

Basın açıklamasında ayrıca, Ordu’ya Uzun Menzilli Hipersonik Silah (LRHW) prototip bataryası için tüm ek yer ekipmanlarının teslim edileceği belirtildi. LRHW batarya teslimatı, füze mühimmatlarının teslimi ile birlikte 2023  yılında tamamlanacak.

Hipersonik füzeler, Dünya atmosferinin üst katmanlarına ulaşabilir ve saldırmaya hazır olana kadar hava ve füze savunma sistemlerinin menzilinin hemen dışında kalabilirler. Fark edildikleri zaman ise tepki vermek için çok geç olacaktır. Son derece hassas, yüksek hızlı, manevra kabiliyeti yüksek ve zor koşullara dayanıklı hipersonikler, dakikalar içinde herhangi bir noktaya saldırabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

İnsansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında vitrine çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, 20-24 Şubat tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayisi ve üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan […]

STM Reis Denizaltıları’nın son “Section 50″sini teslim etti

Türkiye’de ilk kez milli imkânlarla STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretilen, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmı “Section 50”nin, son teslimatı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na gerçekleştirildi. Reis Sınıfı denizaltılar için üretilen son “Section 50” TCG SELMANREİS’e entegre edilecek. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni […]