Sahil Güvenlik Komutanlığı 6 adet yerli İHA tedarik ediyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından paylaşılan 2021 yılı Performans Programı’nda Bakan Sunuşu bölümünde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 6 adet yerli ve milli üretim insansız hava aracı planlaması yapıldığını dile getirdi.

Bakan Soylu’nun Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, Akdeniz ve Ege Denizi’nde artan iş yüküyle ülke ölçeğinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin uluslararası bir boyut kazandığını dile getirdiği yazısında;

“…Hain darbe girişiminden bugüne kadar personel sayısında yüzde 30’luk bir artış yaşanan Sahil Güvenlik Komutanlığımızda hava unsurlarına da ciddi bir yatırım yapılmış, özellikle drone, Sahil Güvenlik Uçağı gibi teknolojilerin kullanımının yanı sıra önümüzdeki yıl için 6 adet yerli ve milli üretim insansız hava aracı planlaması yapılmıştır.

Keza Türkiye’nin tüm denizlerini kapsayacak bir proje olan Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS), yerli üretim 105 adet Kontrol Botu alımı gibi projeler, sadece düzensiz göç baskısının değil, aslında Türkiye’nin denizlerinde yatan geleceği ve güvenliğiyle ilgilidir. İstikrarsızlaştırılmak istenen Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de ülkemizin güneyinde oluşturmaya çalıştığımız güvenlik çerçevesinin en kilit noktası olan kıyı ve sahillerimizin güvenliği, inanıyoruz ki yarın bugünden daha da önemli hale gelecektir…” ifadelerine yer verildi.

Sahil Güvenlik için 105 Kontrol Botu sözleşmesi

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Ares Tersanesi arasında 2019 yılında Kontrol Botu inşa sözleşmesi imzalanmıştı. Proje kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı için 105 adet Kontrol Botu yedekler ve hizmetlerle birlikte tedarik edilecek. Çevre denizlerimizde ve iç sularda görev yapacak Kontrol Botları ile düzensiz göçle mücadelede, arama/kurtarma faaliyetlerinde, kaçakçılıkla mücadelede ve denizden emniyet/güvenlik görevlerinde önemli bir kabiliyete sahip olunacak.

Sahil Gözetleme Radar Sistemi

HAVELSAN tarafından yüzde yüz yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS); ülkemiz kıyı ve kara suları ile münhasır ekonomik bölgelerde radar kaplaması ile durumsal farkındalık sağlamayı, elektro-optik algılayıcılar ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından alınan verilerle destekleyerek Tanımlanmış Deniz Resmini oluşturmayı amaçlamaktadır. SGRS ile aynı zamanda keşif, karakol, arama ve kurtarma faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması ve Türk deniz sahalarında görev ve sorumlulukları olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının birlikte çalışabilirlik seviyelerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: HAKİM, Ege’den Hazar’a kadar uzanacak

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye ile Azerbaycan tarafından müşterek olarak yürütülen HAKİM Projesi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyeti içerisinde yer alarak Azerbaycan’ı ziyaret eden Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, HAKİM Hava Komuta Kontrol Sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Poliqon’a açıklamalarda bulunan Başkan Görgün, “HAKİM […]

Türkiye’nin yüksek hızlı hedef uçağı “SÜPER ŞİMŞEK” kanatlanmaya hazır

Türkiye’nin hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi ve ilgili personelin eğitimlerinde kullanılması amacıyla geliştirilen yüksek hızlı hedef uçak SÜPER ŞİMŞEK, ilk uçuşu için gün sayıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), SÜPER ŞİMŞEK’i Paris Airshow’da insansız hava aracı AKSUNGUR’un kanat altında ve bağımsız şekilde sergileyerek vitrine çıkardı. TUSAŞ Taktik İHA Ürün Başmühendisi Özgür Sayın, AA muhabirine, ŞİMŞEK […]