Sahil Güvenlik Komutanlığı 6 adet yerli İHA tedarik ediyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından paylaşılan 2021 yılı Performans Programı’nda Bakan Sunuşu bölümünde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 6 adet yerli ve milli üretim insansız hava aracı planlaması yapıldığını dile getirdi.

Bakan Soylu’nun Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, Akdeniz ve Ege Denizi’nde artan iş yüküyle ülke ölçeğinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin uluslararası bir boyut kazandığını dile getirdiği yazısında;

“…Hain darbe girişiminden bugüne kadar personel sayısında yüzde 30’luk bir artış yaşanan Sahil Güvenlik Komutanlığımızda hava unsurlarına da ciddi bir yatırım yapılmış, özellikle drone, Sahil Güvenlik Uçağı gibi teknolojilerin kullanımının yanı sıra önümüzdeki yıl için 6 adet yerli ve milli üretim insansız hava aracı planlaması yapılmıştır.

Keza Türkiye’nin tüm denizlerini kapsayacak bir proje olan Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS), yerli üretim 105 adet Kontrol Botu alımı gibi projeler, sadece düzensiz göç baskısının değil, aslında Türkiye’nin denizlerinde yatan geleceği ve güvenliğiyle ilgilidir. İstikrarsızlaştırılmak istenen Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de ülkemizin güneyinde oluşturmaya çalıştığımız güvenlik çerçevesinin en kilit noktası olan kıyı ve sahillerimizin güvenliği, inanıyoruz ki yarın bugünden daha da önemli hale gelecektir…” ifadelerine yer verildi.

Sahil Güvenlik için 105 Kontrol Botu sözleşmesi

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Ares Tersanesi arasında 2019 yılında Kontrol Botu inşa sözleşmesi imzalanmıştı. Proje kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı için 105 adet Kontrol Botu yedekler ve hizmetlerle birlikte tedarik edilecek. Çevre denizlerimizde ve iç sularda görev yapacak Kontrol Botları ile düzensiz göçle mücadelede, arama/kurtarma faaliyetlerinde, kaçakçılıkla mücadelede ve denizden emniyet/güvenlik görevlerinde önemli bir kabiliyete sahip olunacak.

Sahil Gözetleme Radar Sistemi

HAVELSAN tarafından yüzde yüz yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS); ülkemiz kıyı ve kara suları ile münhasır ekonomik bölgelerde radar kaplaması ile durumsal farkındalık sağlamayı, elektro-optik algılayıcılar ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarından alınan verilerle destekleyerek Tanımlanmış Deniz Resmini oluşturmayı amaçlamaktadır. SGRS ile aynı zamanda keşif, karakol, arama ve kurtarma faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması ve Türk deniz sahalarında görev ve sorumlulukları olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının birlikte çalışabilirlik seviyelerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

İnsansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında vitrine çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, 20-24 Şubat tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayisi ve üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan […]

STM Reis Denizaltıları’nın son “Section 50″sini teslim etti

Türkiye’de ilk kez milli imkânlarla STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretilen, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmı “Section 50”nin, son teslimatı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na gerçekleştirildi. Reis Sınıfı denizaltılar için üretilen son “Section 50” TCG SELMANREİS’e entegre edilecek. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni […]