HAVA SOJ Projesi Hem Elektronik Sistemleri Hem de Kafaları Karıştıracak

TUSAŞ’ın kurumsal olarak çıkardığı TURKISH AEROSPACE MAG dergisinde, firmanın entegratörü olduğu HAVA SOJ Projesi konusunda yeni gelişmeler yer aldı.

Aselsan ortaklığı ile yürütülen çalışma kapsamında elektronik harp özel görev uçakları, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarını karşılayacak. Düşman haberleşme sistemleri ve radarlarının teşhis edilmesini sağlayan HAVA SOJ, düşman sistemlerinin özellikle sınır ötesi harekâtta dost unsurlara karşı kullanılamaması amacıyla karıştırılması ve aldatılmasını da sağlıyor.


Dış tehditlere karşı gerçekleştirilebilecek hava taarruz harekâtlarında kullanılacak Bütünleşik Hava SOJ Sistemi, düşmanın her türlü radar ve haberleşme unsurunun, tehdit bölgesine girmeden tespit edilmesine, karıştırılmasına veya aldatılmasına olanak tanıyor.

TUSAŞ’ın açıklamalarına göre, “görev sistemlerinin anten testlerinde kullanılmak üzere” bir adet Global Express uçağı ASELSAN’ın test sahasında kullanılacak.

SOJ görev sistemleri 4 adet Bombardier Global 6000 tipi uçak üzerine entegre edilecek.

Sistem gereksinimleri gözden geçirme (SRR) aşaması tamamlanan projenin ön tasarım çalışmaları devam ediyor.

Geçici kabulleri 2025 yılının ikinci yarısında başlayacak olan uçakların tam olarak hizmete girmesi ise 2026 sonu itibarıyla gerçekleşecek.

 

 

KAYNAK: C4 DEFENCE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

İnsansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında vitrine çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, 20-24 Şubat tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayisi ve üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan […]

STM Reis Denizaltıları’nın son “Section 50″sini teslim etti

Türkiye’de ilk kez milli imkânlarla STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretilen, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmı “Section 50”nin, son teslimatı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na gerçekleştirildi. Reis Sınıfı denizaltılar için üretilen son “Section 50” TCG SELMANREİS’e entegre edilecek. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni […]