Perseverance Mars’ta ilk test sürüşünü gerçekleştirdi

Mars keşif aracı Perseverance, Kızıl Gezegen’de ilk test sürüşünü başarıyla gerçekleştirdi.
Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA), Perseverance’ın ilk test sürüşünde 33 dakika boyunca yaklaşık 6,5 metre yol katettiğini duyurdu.

Perseverance, 4 metrelik mesafeye yol aldı. Ardından 150 derecelik bir dönüş sonrası 2,5 metre daha ileri doğru hareket etti. Mars keşif aracının lastik izlerini bıraktığı da görüldü.

Resim

“Bu bizim ilk denememizdi”

NASA mühendisi Anais Zarifian, ilk test sürüşünü “Bu bizim ilk denememizdi” sözleriyle anlattı. Zarifian, test sürüşünün ‘inanılmaz’ derecede iyi geçtiğini belirtti. “Ekibimiz için çok büyük kilometre taşı” dedi.

Resim

Zarifian, “Daha uzun sürüşler yapacağız, bu henüz başlangıç” sözleriyle başarılarını dile getirdi.
Perseverance’ın Jezero Krateri’nde daha uzun seferler için yeni rotalar da belirleniyor.
NASA’nın “NASA’s Perseverance Mars Rover” Twitter hesabı da ilk test sürüşünün görüntüsünü paylaştı. “Mars’ta ilk test sürüşümü yaptım. Tekerlek izlerimin başlangıcına bakıyorsunuz. Yapacak daha çok şey var” mesajı paylaşıldı.

30 Temmuz 2020’de yola çıkan Mars keşif aracı Perseverance, Kızıl Gezegen’e 18 Şubat 2021’de indi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

UZAY MADENCİLİĞİ: SONSUZ KAYNAK POTANSİYELİ

Güneş Sistemi’nin sınırları ötesinde, insanoğlu bir adım daha atıyor ve yeni bir keşif alanına yöneliyor: uzay madenciliği. Bu yeni alan, gök cisimlerinden değerli mineraller, metaller ve diğer kaynaklar elde etmek için insanlığın uzaya açılan kapısı olabilir. Uzayın sonsuz kaynak potansiyeli, enerji üretimi, kaynaklara erişim ve derin uzay keşiflerinin sürdürülebilirliği gibi birçok yeni olanak sunuyor. Geçmişten […]

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]