ASELSAN, trafik yönetim cihazlarının seri üretimine başladı

ASELSAN bünyesinde geliştirilen trafik yönetim cihazlarının seri üretimi başladı. Cihazların ilk kurulumu ise Kırıkkale’de gerçekleştirildi.

Türk savunma sanayisinin lider elektronik şirketi ASELSAN, akıllı ulaşım sistemleri alanında yürüttüğü faaliyetlerle şehirlerdeki gündelik hayatı kolaylaştıracak çalışmalar da yapıyor.

ASELSAN’ın geliştirdiği trafik yönetim sistemleri, yolların daha etkin kullanımı ve trafik kazaların engellenmesi amacıyla olay algılama, hava/yol durumu ölçümü, trafik verilerinin ölçümü, kavşak katılım denetimi, yolcu bilgilendirme/yönlendirme ve video yönetimi gibi fonksiyonları gerçekleştiriyor.

Otomasyon sistemleri kapsamında ise araç ve plaka tanıma, ileri tarım otomasyon, afet ve acil durum yönetim sistemleri geliştirilip hizmete sunuluyor.

SERİ ÜRETİM BAŞLADI

ASELSAN, yürütülen çalışmalar sonunda Türk Standardları Enstitüsü belgelerine sahip trafik yönetim cihazlarının seri üretimine başladı.

Bu kapsamda; kavşak kontrol cihazı, değişken mesaj/trafik işaretleri ve trafik sinyalizasyon sistemleri kullanıcıların beğenisine sunuldu. Ürünlerin ilk kurulumu Kırıkkale’de sözleşmeli proje kapsamında gerçekleştirildi.

CİHAZLAR İLETİŞİM HALİNDE OLACAK

Kurulumu yapılan kavşak kontrol cihazları birbirleriyle haberleşerek hem kavşak hem de şehir boyutunda trafik yönetimi sağlıyor.

Kameralar ve loop dedektörleri gibi çeşitli sensörler ve görüntü işleme teknolojileri kullanılarak kavşaklardan gelen araç yoğunluğu bilgisiyle, sonraki kavşaklardaki trafik ışıklarının süreleri anlık olarak belirleniyor.

Örneğin, kavşak kollarından birinde araç olmadığı durumda trafik akışının verimini artırmak adına o yön için yeşil ışık yanmıyor.

Belirlenen kavşaklarda kavşak kontrol cihazının kullanılmasının öncesinde ve sonrasında aynı zaman dilimlerinde toplanan verilere göre, ortalama olarak araç başına gecikmelerde yüzde 26, araç başına durma sayısında yüzde 16, toplam günlük yakıt tüketiminde 510 litre ve toplam günlük karbondioksit salınımında 1220 kilogram azalma meydana geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]

SUUDİ ARABİSTAN’IN NEOM PROJESİ: GELECEĞE YÖNELİK BÜYÜK VİZYON

Suudi Arabistan, büyüleyici bir vizyonla ön plana çıkan NEOM Projesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu heyecan verici proje, ülkenin kuzeybatısında gerçekleştirilen devasa bir kalkınma hamlesi olarak karşımıza çıkıyor. NEOM, sadece bir şehir inşa etmekten daha fazlasını hedefleyen bir yolculuğa atılmış durumda. Sürdürülebilirlik, inovasyon ve ekonomik büyüme temelleri üzerine inşa edilen bu proje, Suudi Arabistan’ın geleceğini […]