Türk bilim insanları işitme cihazlarının verimliliğini artıracak buluş geliştirdi

Trakya Üniversitesi Uluslararası İşitme Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü iş birliğiyle, işitme problemi olan hastalar için “Koklear İmplantta Spatial Seçiciliği ve Konuşmayı Ayırt Etmeyi Artırmak İçin Yeni Bir Elektrod Frekans Kodlama Yöntemi” çalışması yapıldı.
Geliştirilen buluş, Avustralya Patent Enstitüsü’nden uluslararası patent aldı.

İşitme teknolojilerinin temel çalışma prensibini değiştirebilir

Mevcut yardımcı protezlerin verimliliğinin yeterli düzeyde olmaması nedeniyle geliştirilen yeni mekanizma, iç kulakta farklı frekanslara sahip seslerin birbirinden ayırt edilmesini sağlıyor.

Mevcut işitme cihazlarının verimliliği yüzde 70’lerdeyken, yapılan çalışmalarla bu oran daha yukarı çekilebilecek.

Aynı zamanda, buluşun işitme teknolojilerinin temel çalışma prensibini değiştirme potansiyeli olduğuna da dikkat çekiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

KKTC Geçitkale Havaalanı SİHA üssü oluyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’yla ilgili kararını Resmi Gazete’de yayımladı. Karara göre havalimanı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na verilerek askeri üs haline getirilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’nın tahsisi ve kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına verilmesine ilişkin Türkiye ile protokol imzalamak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma […]

Türkiye’nin helikopterlerine uydu haberleşme yeteneği geliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile şirketin iştiraklerinden CTech, döner kanat platformlar için uçuş esnasında uydu üzerinden yer kontrol birimiyle haberleşme imkanı sağlayacak yeni bir sistem geliştiriyor. Az sayıda ülke ve şirketin sahip olduğu yetenekle arama kurtarma faaliyetleri, VIP ulaşım, ambulans ve acil yardım, doğal afetlerde kesintisiz iletişim, dünyanın herhangi bir yerinden görüntü, veri aktarımı […]