Hindistan, Türkiye’nin desteğiyle donanma gemisi inşa edecek

Askeri gemicilik alanında dikkatleri üzerine çeken Türkiye, Güney Asya ülkesine teknoloji ihracatı yapacak. Hindistan basını, Ankara’nın savunma sanayisindeki atılımına vurgu yaptı.

Hindistanlı devlet şirketi Hindustan Tersanesi, Türkiye’den teknoloji transferiyle donanma gemisi inşa etmeye hazırlanıyor.

Asya ülkesinin Visakhapatnam şehrinde yer alan tersane, Hindistan donanmasından 5 adet gemi üretimi için sipariş bekliyor.

TÜRKİYE’DEN TEKNOLOJİ TRANSFERİ YAPACAKLAR

Hindistan Times gazetesinin konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre, gemilerin inşasında Türkiye’den teknoloji transferi gerçekleştirilecek.

Projenin 1.5 ila 2 milyar dolar arasında bir tutara sahip olacağı tahmin ediliyor. Teknoloji transferi, İstanbul Tuzla’daki Anadolu Tersanesi’nden yapılacak.

GEMİLERİN TESLİM SÜRESİ

Hindistan’daki tersane, ilk filo destek gemisini 4 yıl içinde teslim etmeyi hedefliyor. Diğer gemilerin ise 10 ila 12 ay arasında bir sürede teslim edilmesi bekleniyor.

230 metre uzunluğunda olacak gemiler, savaş gemileri için yakıt ve diğer malzemeleri taşıyacak.

“TÜRK MÜHENDİSLER HİNDİSTAN’A GELECEK”

Bir yetkilinin konuya ilişkin “Türk konsorsiyumu ile anlaşma, Hindustan Tersanesi’nin Hindistan Donanması’ndan sipariş almasının ardından başlayacak. Her şey yolunda gider ise bu, Ekim 2021’e kadar gerçekleşebilir. Projeye birkaç Hint tedarikçi de dahil olacak.” dedi.

Konuyla ilgili başka bir kaynağın “Türkiye’nin tersaneleri uzun süredir dolu. Teknoloji transferi ve tüm gemilerin Hindistan’da yapılmasıyla kaybedilecek bir şey yok. Türk mühendisler projeye yardım etmek için Hindistan’a gelecekler.” ifadeleri aktarıldı.

“TÜRKİYE ÇOK GELİŞMİŞ BİR SAVUNMA SANAYİSİNE SAHİP”

Uluslararası güvenlik alanında çalışmalar yapan Sameer Patil’in görüşlerine de yer veren gazete, Patil’in, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki Türkiye, tüm ülkelerle ticari ilişkiler kurmaya odaklandı. Bu pragmatizm, Hindistan ile iş birliği çabalarında da görülüyor. Hindistan deniz yeteneklerini geliştirmek istiyor ve Türkiye çok gelişmiş bir savunma sanayisine sahip.” dediğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

IRAK VE SURİYE’DE ÇALINAN AMERİKAN SİLAHLARI NEREDE?

The Intercept’in haberine göre 2017 yılından bu yana ABD’nin Irak ve Suriye’de bulunan askeri üslerinden sistematik olarak silahlar çalınıyor ve ABD bu konuda hiçbir güvenlik önlemi almıyor. Ulaşılan soruşturma belgelerine göre 2020 ile 2022 yılları arasında Irak ve Suriye’deki ABD birliklerinden çalınan yüz binlerce dolarlık askeri teçhizatın ardından, 2023 yılının başında da Irak’ta güdümlü füze […]

Fırat’ın doğusunda yeni alev: Aşiretler

Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan Deyrezzor kenti tamamen Arap nüfusludur. Bu şehirde 30’dan fazla aşiret ve 200 kadar aile bulunuyor. Şehrin yönetimi Fırat nehrinin ayırdığı sınırlarla belirlenmiştir. Nehrin doğusu PKK terör örgütünde, batısı ise Esad rejimi ve müttefiklerinin kontrolündedir. Terör örgütü PKK, Deyrezzor şehrini askeri bakımdan kontrol etmek için Deyrezzor Askeri Meclisini kurdu. Bu meclisin başına da […]