Pentagon’da ‘Çin Görev Gücü’ kuruldu

ABD Başkanı Joe Biden, Pentagon’a Başkomutan olarak yaptığı ilk ziyarette Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yeni bir görev gücünün ABD-Çin askeri durumunu ve “artan zorlukları” inceleyeceğini söyledi.

Washington ve Pekin arasındaki ilişkiler koronavirüs salgını ve yıllarca süren ticaret savaşının ardından giderek gerginleşirken, yeni birim Savunma Bakanı Lloyd Austin’e askeri strateji konusunda tavsiyelerde bulunmak için hızlı bir şekilde çalışacak.

The Pentagon, cropped square.png

Biden, tartışmalı Güney Çin Denizi’ne atıfta bulunarak, “Barışı korumak ve Hint-Pasifik’teki ve küresel çıkarlarımızı savunmak için Çin’in oluşturduğu zorluklarla başa çıkmalıyız” dedi.

Biden, “Bugün, Sekreter Austin tarafından strateji ve operasyonel kavramlarımızı, teknolojimiz,, güç duruşumuzu ve çok daha fazlasını incelemek için yeni Çin Görev Gücü hakkında bilgilendirildim ” diye devam etti.
“Görev Gücü, önümüzdeki birkaç ay içinde Sekreter Austin’e kilit öncelikler ve karar noktaları hakkında tavsiyelerde bulunmak için bölüm genelinde sivil ve askeri uzmanlarla hızlı bir şekilde çalışacak, böylece Çin ile ilgili konularda güçlü bir yol çizebiliriz” dedi.

“Tam bir hükümet çabası, Kongre’de iki partili işbirliği ve güçlü ittifaklar ve ortaklıklar gerektirecek. Bu şekilde Çin mücadelesinin üstesinden geleceğiz ve Amerikan halkının geleceğin rekabeti kazanmasını sağlayacağız. “

Image result for biden

CBS News ile yapılan bir röportajda Biden, Çin’in ekonomik ve askeri güç açısından ABD’ye karşı yükselen bir rakip olduğunu kabul etti; ancak, meseleleri Trump’tan farklı bir şekilde ele alacağını söyledi.

Biden, “Aşırı bir rekabet olacak ve bunu onun bildiği şekilde yapmayacağım” dedi.

“Bunu Trump’ın yaptığı gibi yapmayacağım. Uluslararası kurallara odaklanacağız” diye devam etti ve iki ülke arasında çatışma olmasına gerek olmadığı konusunda ısrar etti.

Pekin yönetimi, yeni Biden yönetimini ABD ile ilişkileri için “yeni bir umut penceresi” olarak tanımlarken, ilişkileri sarsıntılı bir başlangıç ​​yapıyor.

Çin Dışişleri Bakanı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Çin hükümetinin Uygur Müslümanlarına yönelik muamelesinin “soykırım” anlamına geldiğini ifade etmesinden sonra, iklim değişikliği konusunda birlikte çalışma çağrılarını reddetti.

Bir açıklamada, “Çin’in iç işlerine müdahale ederek ve çıkarlarını baltalayarak küresel meselelerde desteğini istemek imkansız” ifadesi yer aldı.

New York Post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

Japon savaş uçakları, İkinci Dünya Savaşı sonrası ilk kez Filipinler’e indi

Japon savaş uçakları, 1945’te sona eren İkinci Dünya Savaşı sonrası ilk kez kıyı komşusu Filipinler topraklarına iniş yaptı.   Asya-Pasifik’te bölgesel askeri nüfuzunu artıran Çin’e karşı Japonya, komşu ülkelerle savunma işbirliği fırsatları arıyor. Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (ASDF) açıklamasına göre, ASDF ve Filipin Hava Kuvvetleri (PAF) savunma işbirliği ve koordinasyonunu artırıyor. ASDF’ye ait iki […]

SURİYE’YE 5.KARA HAREKATI: YARIM KALAN HESAPLAR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2016 yılında Suriye’ye ayak basmasının ardından 4 büyük harekat düzenlendi. PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine düzenlenen bu harekatlar ile Türkiye sınırının büyük bir kısmı terör örgütlerinden temizlenmişti fakat terör tehdidi ortadan kalkmamıştı. Bunun başlıca sebepleri terör örgütlerini destekleyen ve arkasında duran büyük devletlerin çıkarlarıydı. Fırat Kalkanı Harekatı ile Kuzey Halep, Zeytin Dalı […]