Elon Musk’tan, ‘3. Dünya Savaşı’ndan önce Mars’ta kendi kendine yeten bir şehir kurma’ hedefi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 2026 yılına kadar Mars’a insan göndererek burada ‘kendi kendine yeten bir şehir kurma’ hedefi belirledi. Musk, “Bu şehri olası bir 3. Dünya Savaşı’ndan önce kendi kendine yetecek şekilde tutmaya çalışmalıyız” dedi.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 2020 Mars Topluluğu Sanal Konvansiyonu’nda yaptığı açıklamada, muhtemel bir 3. Dünya Savaşı’ndan önce Mars’ta kendi kendine yeten bir şehir yaratma hedefi olduğunu söyledi.

‘Sadece birkaç kişi veya bir üs değil’

Musk, yaptığı açıklamada “Mars’ta kendi kendine yeten bir şehir yaratmayı hedeflemenin yararlı olacağını düşünüyorum. Bu hedef olmalı; sadece birkaç kişi veya bir üs değil, kendi kendini idame ettiren bir şehir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan nükleer bir yıkım dahil herhangi bir sebeple Dünya’dan tedariğin gelmemesi halinde Mars kolonisinin yok olup olmayacağını test etmenin önemli olduğunu belirten Musk, “3. Dünya Savaşı’ndan önce ya da sonra Mars’ta kendi kendine yeten bir şehir yaratabilecek miyiz? Umarım 3. Dünya Savaşı asla çıkmaz, ancak sonra bunu gerçekleştirme olasılığı düşük” dedi.

Musk, “Bu şehri muhtemel bir 3. Dünya Savaşı’ndan önce kendi kendine yetecek şekilde ayakta tutmaya çalışmalıyız” diye ekledi.

‘Şu anda biraz cılız görünüyoruz’

Bununla birlikte insanlığın karşılaşacağı; büyük bir savaş, büyük bir yanardağ patlaması, meteor çarpması ya da kendi kendini yok etme gibi ihtimallerin bulunduğu değerlendirmesini yapan Musk, “Açıkçası, medeniyet mevcut durumda çok güçlü görünmüyor, biliyorsunuz, şu anda biraz cılız görünüyoruz” yorumunda bulundu.

Kendi kendine yetmediği sürece Mars’ın bir kaçış seçeneği olamayacağına dikkat çeken milyarder, bunun da muhtemelen kendi yaşam süresi içerisinde gerçekleşmeyeceğini kaydetti.

“Yakında öleceğiniz başka bir yere taşınıyorsanız, bir cankurtaran botuna sahip olmak anlamsızdır. Bu sayılmaz” diyen Musk, şöyle devam etti:

“Bu gerçekten bir bütün olarak medeniyet için varoluşsal riski en aza indirmek ve uzay yolculuğu yapan bir medeniyet ve birden fazla gezegende yaşayan bir tür olduğumuz bir geleceğe sahip olmakla ilgili.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

KKTC Geçitkale Havaalanı SİHA üssü oluyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’yla ilgili kararını Resmi Gazete’de yayımladı. Karara göre havalimanı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na verilerek askeri üs haline getirilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı’nın tahsisi ve kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına verilmesine ilişkin Türkiye ile protokol imzalamak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma […]

Türkiye’nin helikopterlerine uydu haberleşme yeteneği geliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile şirketin iştiraklerinden CTech, döner kanat platformlar için uçuş esnasında uydu üzerinden yer kontrol birimiyle haberleşme imkanı sağlayacak yeni bir sistem geliştiriyor. Az sayıda ülke ve şirketin sahip olduğu yetenekle arama kurtarma faaliyetleri, VIP ulaşım, ambulans ve acil yardım, doğal afetlerde kesintisiz iletişim, dünyanın herhangi bir yerinden görüntü, veri aktarımı […]