Çin’in keşif uydusu ilk Mars görüntüsünü yolladı

Çin’in Mars’a yolladığı Tienvın-1 uydusu, Kızıl Gezegen’e 2,2 milyon kilometre mesafeden çektiği bir fotoğrafı Dünya’ya yolladı.

Temmuz 2020’de bir gezginci keşif aracıyla fırlatılan uydu, 197 gündür Mars’a doğru yol alıyor.

Yolculuğu içinde dördüncü yörünge düzeltme manevrasını dün yapan keşif aracının, Kızıl Gezegen’e mayısta ulaşması hedefleniyor.

Çin'in keşif uydusu ilk Mars görüntüsünü yolladı

Uydu ve gezginci robottan oluşan Mars keşif görevi “Tienvın-1”, 23 Temmuz’da yola çıkmıştı.

Çince “göklerdeki hakikati aramak” anlamına gelen “Tienvın” misyonu, adını milattan önce 4. yüzyılda yaşamış Çinli şair Çu Yuen’in dizelerinden alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

UZAY MADENCİLİĞİ: SONSUZ KAYNAK POTANSİYELİ

Güneş Sistemi’nin sınırları ötesinde, insanoğlu bir adım daha atıyor ve yeni bir keşif alanına yöneliyor: uzay madenciliği. Bu yeni alan, gök cisimlerinden değerli mineraller, metaller ve diğer kaynaklar elde etmek için insanlığın uzaya açılan kapısı olabilir. Uzayın sonsuz kaynak potansiyeli, enerji üretimi, kaynaklara erişim ve derin uzay keşiflerinin sürdürülebilirliği gibi birçok yeni olanak sunuyor. Geçmişten […]

TORYUM: GELECEĞİN ENERJİ HAZİNESİ VE TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Toryum Nedir ve Ne İşe Yarar? Toryum, ileri teknolojiler ve geleceğin enerji kaynakları açısından büyük bir potansiyele sahip olan bir elementtir. Kimyasal olarak radyoaktif bir metal olan toryum, doğada uranyumla birlikte bulunur ve nükleer enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Ancak, toryumun kullanımı yalnızca nükleer enerjiyle sınırlı değildir. Yüksek termal iletkenlik, yüksek erime noktası ve […]