Yunanistan Savunma Bakanı, orduda yapılacak geliştirmelerle ilgili açıklamalarda bulundu

Son dönemde ordusunu geliştirmek için yoğun adımlar atan Yunanistan, gerek ekipman gerekse personel yönünden hamlelerine devam ediyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, hem hava hem de deniz platformlarına yönelik planlar hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan öne çıkan başlıklar;

▪️ “Rafale teslimatı Temmuz 2021’de başlayacak, Sene sonuna kadar 6 uçak alacağız. 2022’de 6 ve 2023’de 6 uçak alarak toplam 18 uçağa ulaşacağız.”

▪️ “Pilotlar ve teknisyenler, önce Fransa’da, daha sonra tabiki Yunanistan’da eğitilecek. Çok fazla var ve bu süreç vakit alacak.”

▪️ “Rafale uçakları genel hava gücümüzü sert şekilde artıracak. Uçaklar gelişmiş teknolojilere, elektronik sistemlere ve silahlara sahip, ki bu Yunanistan ve Türkiye arasındaki hava gücü dengesindeki farkı oluşturuyor.”

▪️ “84 adet F-16’nın Viper seviyesine yükseltilmesi süreci devam ediyor. İlk Viper, günler içerisinde ABD’ye gidecek ve son teknik detaylar eklenecek. Senede 8 – 12 uçak yükseltilecek.”

▪️ “Deniz Kuvvetleri için bir sonraki adım, 4 yeni fırkateynin alınması ve 4 MEKO sınıfı fırkateynin modernize edilmesi.”

▪️ “Birkaç teklif var. Ancak sadece satın alma değil, fırkateynlerin Yunan tershanelerinde üretilmesini istiyoruz. Ayrıca fırkateynler üretilene kadar ara çözüm olarak hemen hazır olan savaş gemileri istiyoruz. Deniz Kuvvetleri teklifleri inceliyor.”

▪️ “Zaman kaybetmemek için hızlı hareket etmeliyiz. Deniz Kuvvetleri geçen yaz aylarında Ege ve Doğu Akdeniz’de değerini gösterdi.”

▪️ “Ordumuzdaki personel sayısını 15 bin artıracağız. Ana hedefimiz Özel Kuvvetler’in sayısını artırmak ve ortalama yaşını düşürmek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

İnsansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında vitrine çıkıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, 20-24 Şubat tarihleri ​​arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de dünyanın dört bir yanından ülkelerin savunma sanayisi ve üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan […]

STM Reis Denizaltıları’nın son “Section 50″sini teslim etti

Türkiye’de ilk kez milli imkânlarla STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretilen, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısmı “Section 50”nin, son teslimatı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na gerçekleştirildi. Reis Sınıfı denizaltılar için üretilen son “Section 50” TCG SELMANREİS’e entegre edilecek. Dünyanın en aktif donanmalarından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yeni […]