Afyonkarahisar’da bir şirket yüksek teknolojide kullanılan titanyum parçaları üretiyor

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde iş insanı Önder Artuk‘un yatırımıyla kurulan fabrika; havacılık, savunma sanayisi ve medikal sektöründe kullanılan ısıya ve yüke dayanıklılığıyla bilinen titanyum parça üretimi gerçekleştiriyor.

Yüksek katma değer sağlayan titanyum parçaları işleyen şirketin 10 milyon liralık yatırımı tam kapasiteye erişmesiyle 50 milyon lirayı bulacak.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Önder Artuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıllık Ar-ge çalışmasının ardından yatırımın gerçekleştiğini söyledi.

Eklemeli imalat teknolojisiyle titanyum parça üretimi yaptıklarını aktaran Artuk, şöyle konuştu:

“Yatırımımız yüzde yüz yerli ve Türkiye’de tek özel şirketin sahibi olduğu bir yatırım. Bu yatırımla havacılık, savunma sanayisi ve medikal sektörüne üretim yapabiliyoruz. Titanyum, sağlam ve ısıya dayanıklı bir parça. Eskiden yurt dışından aldığımız ürünleri şimdi Türkiye’de üretip dünyaya satabilecek bir durumdayız. Bunu da Afyonkarahisar’da gerçekleştiriyoruz. Makine kurulumunu 5 ay önce bitirdik. Eğitimlerimiz tamamlandı ve üretime başladık. İthalatını yaptığımız ürünlerin üretimini yapıyoruz. İlerleyen süreçte de ihracat kanalımızda başlayacak.”

“Uçak motorunun içerisindeki kanatçıkları üretiyoruz”

Fabrika müdürü Günay Kahyaoğlu da tesiste metal uçak parçaları ve savunma sanayisine parçalar yaptıklarını ifade etti.

İşledikleri titanyumun yüksek teknoloji ürünlerde kullanıldığına dikkati çeken Kahyaoğlu, “Isıya da mukavim olduğu için çok özel yerlerde, uçak motorları ve füze sistemleri gibi yerlerde kullanılır. Uçak motorunun içerisindeki kanatçıkları üretiyoruz. TEİ’nin bu yönde çalışmaları var. Fakat özel sektör olarak şu anda tekiz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer

UZAY MADENCİLİĞİ: SONSUZ KAYNAK POTANSİYELİ

Güneş Sistemi’nin sınırları ötesinde, insanoğlu bir adım daha atıyor ve yeni bir keşif alanına yöneliyor: uzay madenciliği. Bu yeni alan, gök cisimlerinden değerli mineraller, metaller ve diğer kaynaklar elde etmek için insanlığın uzaya açılan kapısı olabilir. Uzayın sonsuz kaynak potansiyeli, enerji üretimi, kaynaklara erişim ve derin uzay keşiflerinin sürdürülebilirliği gibi birçok yeni olanak sunuyor. Geçmişten […]

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, İsrail Ulusal İstihbaratı MOSSAD’ın 2021-2022 yıllarında Türkiye’de başarısız olan son operasyonuyla ilgili bir belgesel yayınladı. Ses kayıtları, tanıklıklar ve belgelere yer verilen belgeselin kısa bir özetini şu şekilde yapılabilir: MOSSAD, Türkiye’de yaşayan Filistinlilerle Facebook ve WhatsApp gibi sosyal medya ile iletişim kurdu. Kendilerini NATO subayları ve Türkiye hakkında araştırma yapan […]